İTS’ye Reçete Girişinde Dikkat Edilecek Hususlar

Karşıladığınız ilaç / ilaçlar üzerinde karekod yoksa reçeteler eskisi gibi kayıt edilecek ve ilaç / ilaçların barkod ve kupürü kesilerek reçete çıktısına eklenecektir. Bu tip ilaçlar için İTS ile ilgili herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.
  1. Medula üzerinden karşıladığınız reçetelere ait ilaç / ilaçların üzerinde karekod varsa ilaç / ilaçları provizyon sistemine girerken ilaç bilgileri kısmında bulunan "barkod" başlıklı bölüme karekodu okutmadan önce kare kod kutucuğu işaretlenmelidir. Bu işlemin ardından karekod okutulup ekle düğmesine basılarak ilaç bilgisi aşağıya alınır. Bu işlemler diğer ilaçlar içinde sırasıyla yapıldıktan sonra kaydet düğmesine basılarak reçete provizyon sistemine kaydedilir. Çok adetli ilaçlar (raporlu veya ampuller gibi) provizyon sistemine girilirken bu ilaçlardan herhangi bir tanesinin karekodu okutularak adet kutucuğuna ilaç miktarı girilip ekle düğmesi ile ilaç bilgisi aşağıya atılır ve kaydet düğmesi ile reçete provizyon sistemine kayıt edilir.
  2. Kayıt onayı alındıktan sonra provizyon sayfasının altında "İTS Karekod İşlemleri" düğmesi açılacaktır. Daha sonra "İTS Karekod İşlemleri" düğmesine basılarak karekod işlemleri sayfasına geçilir. Bu sayfada bulunan boş alanda girmiş olduğunuz karekodlardan bir tanesi görünecektir. Diğer vermiş olduğunuz karekodlu ilaçların karekodları da karekod okuyucu ile okutularak bu alana aktarıldıktan sonra listele düğmesine basılarak hastaya verilecek ilaçlar aşağıda listelenir.
  3. Bu listede ilaç isimleri, miktarları ve karekod adetleri görüntülenecektir. Bu sayıların doğruluğu kontrol edildikten sonra listenin altında bulunan "İTS Satış Bildirimi" düğmesine basılarak İTS'den onay alınır ve İTS Satış Bildirimi başarılı uyarısı ekranın üst kısmında görülür.
  4. Onay alındıktan sonra geri dön düğmesine basılarak reçete giriş sayfasına dönülür. Karekod sonlandırma düğmesine basılır ve karekod bilgileri İEGM sisteminden çekildi uyarısı alındıktan sonra reçete çıktısı yazıcıdan yazdırılır.

  5. Onay aşamasında hata mesajı alınan ilaç / ilaçlar hastaya verilmeyerek yenisi ile değiştirilmeli hatalı ilaç / ilaçlar depoya iade edilmelidir.
  6. Karekodlu ilaçlar karşılanırken kutuların üzerinden herhangi bir şey kesilerek reçeteye yapıştırmaya gerek yoktur.
  7. İTS satış bildirimi yapılmış reçete yada ilaçlar silinmek isteniyorsa önce bu reçetelere ait karekodlu ilaçların İTS'ye satış iptali bildirimi yapılacak daha sonra bu reçete yada ilaçlar provizyon sisteminden silinecektir.
  8. İTS'ye satış bildirimi yapılmış reçetelerde düzeltme işlemi yapılacak ise bu reçeteler silinmeden düzeltme işlemi yapılmalı bu reçeteler asla silinmemelidir.
  9. Yeşil kart, TSK veya özel sigortalar gibi Medula'dan ayrı bir provizyon sistemi kullanan geri ödeme kurumlarının provizyon sistemleri üzerinden İTS'ye satış bildirimi yapılamayacağı için bu kurumlara kendi provizyon sistemleri üzerinden satış yapıldıktan sonra TEBEOS veya bir başka paket programa bu reçeteler aktarılmalıdır. Paket program üzerinden İTS'ye satış bildirimi yapılarak reçete kesinleştirilmelidir.