Şubat Ayı Sgk ve Medikal Reçeteleri Teslim Günleri

NOT: Evrak kayıtları sistem üzerinden çekilip,evrak tesliminde işleme alındığı için sorun yaşanmaması adına belirlenen teslim günlerine riayet etmeniz rica olunur.

Şubat ayı SGK ve Medikal  reçeteleri 10-13-14-15 Mart 2023 tarihlerinde teslim edilecektir.  Günlere göre eczane dağılımı yapılmıştır.

C grubu reçeteler için farmainbox dönem sonlandırmasının eczane tarafından yapılması gerekmektedir.Sadece sonlandırma yapılacak olup çıktı alınmayacaktır. Eczane tarafından sonlandırma yapılmayan gruplar için sistem onay izni vermeyecektir. Eczanelerimizin Farmainbox dönem sonlandırması yapıldıktan sonra C grubu medula döküm özetini eczacı odası sitesine yüklemesi gerekmektedir.

Reçete tesliminde evrak kayıt alınıp sonra örnekleme yapılacağından eczanelerimizin teslim günlerine riayet etmesi önemle rica olunur.

ECZANELERE GÖRE TESLİM GÜNLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÖNEMLİ.

SGK FATURA TESLİM BELGELERİ

Her grup için (A.B.C,Yurt Dışı,mor-turuncu)

1.Döküm özet listesi (1 Adet imzalı)

2. E-fatura (1 Adet)

3. C grubunda Eczacı odası onayı (eczacı odası sitesinden alınan elektronik onay listesine eczacının kaşe ve ıslak imzası olacak)

Haricinde fazla sayıda ya da herhangi bir ek belge konulmayacak (adli sicil kaydı, borcu yok kağıdı vs). belgeler tercihen A5 kağıdına çıkartılması yeterlidir.

-E-reçeteler için kesinlikle medula çıktısı konulmayacak. (Kupür varsa hariç)

-Manuel reçetelerde medula çıktısı A5 kağıda çıkartılacak örnekteki gibi zımbalanacak.

-Manuel reçetelerde reçete sira numarası medula çıktısına yazılmayacak reçetenin üzerine yazılacak.

-Manuel reçete ve medula çıktısı tam alt alta gelecek şekilde sol üst taraftan zımbalanacak (ortadan yandan zımbalanmayacak)

-Zarfların üzerinde döküm no, eczane adı, sicili, dönemi yazacak. Zarfların kapakları yapıştırılmayacak, zımba ile kapatılabilir.

-C grubuna ait reçeteler için farmainbox kaydı sonrasında alınan çıktılar eklenmeyecek.

Teslimde istenilmeyen evrakların çıkartılması için eczaneye iade edilecek.

NOT:1.Medula Eczane Döküm Listesi  yani icmal listesi(meduladan alınan çıktıda hasta isimlerinin yazılı olduğu liste) kesinlikle istenmiyor.

2.SGK teslim poşetinin içine şeffaf zarf ayrıyetten konulmayacaktır.

3.Bu aydan itibaren faturalar bu şekilde teslim edilecektir.Fazla belge ekleyen eczanelerin evrakları iade edilip fazla belgeleri çıkarması istenecektir.

İLÇE ECZANELERİMİZİN MÜMKÜNSE EVRAKLARINI ECZA DEPOLARI İLE DEĞİLDE BİR PERSONELLERİ İLE GÖNDERMELERİNİ RİCA EDERİZ.