BİLİNDİĞİ ÜZERE İLİMİZDE MOBİL REÇETE (ECZANE OLMAYAN YERLESİM YERİ) SIRASI SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İLE KOORDİNELİ OLARAK UYGULANMAKTA İKEN SON YAPILAN TOPLANTIDA YETERLİ TALEP SAĞLANAMADIĞI İÇİN YILBAŞINA KADAR(01/2015) MOBİL REÇETE (ECZANE OLMAYAN YERLESİM YERİ) SIRASI UYGULAMASININ DURDURULMASI HAKKINDA KARAR ALINMIŞTIR.
ODAMIZ TARAFINDAN DÜZENLENİP DAĞITILMAYACAK OLAN MOBİL REÇETELERİNİN ECZANELER TARAFINDAN, HEKİMLER TARAFINDAN YADA 3. ŞAHISLAR TARAFINDAN YÖNLENDİRİLMESİ YÖNETMELİKTE AÇIKÇA BELİRTİLDİĞİ ÜZERE YASAKTIR. MAĞDURİYET YAŞAMAMANIZ AÇISINDAN AŞAĞIDA YAZILI OLAN İLGİLİ YÖNETMELİK MADDESİNE UYMANIZ GEREKMEKTEDİR.
37.BÖLGE SİVAS ECZACILAR ODASI YÖNETİM KURULU
2008 yılı protokolünün 6.3.24. maddesi
6.3.24. Eczaneler, kendilerine hasta gönderilmesine yönelik olarak her ne şekilde olursa olsun, kurumlar, hekimler, diğer sağlık kurum ve kuruluşları ve üçüncü şahıslarla kurye şirketleri ile açık veya gizli işbirliği yapamaz, simsar kurye elemanı ve benzeri yönlendirici personel bulunduramaz, reçete toplama ve yönlendirme yapamaz. İnternet, faks, telefon, kurye, komisyoncu ve benzeri yollarla eczanelere gelen reçeteler kabul edilmez. Eczanelere bu yolla gelen ilaç talepleri karşılanmaz. Bu durumun tespit edilmesi halinde sözleşme feshedilir ve 1 (bir) yıl süre ile sözleşme yapılmaz. Tespit işlemi Kurumca yapılabileceği gibi ilgili eczacı odasınca da yapılabilir. Tespit işleminin, ilgili eczacı odasınca yapılması ve Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetince onaylanarak Kuruma yazılı olarak bildirilmesi halinde Kurumca fesih yapılır. Yargı kararı ile haksız yapıldığına karar verilen tespitler nedeniyle sözleşmesi feshedilen eczacının uğradığı her türlü maddi ve manevi zarar, tespiti yapan eczacı odası ile Türk Eczacıları Birliğince müteselsilen karşılanır. Ancak Kurum aleyhine dava açılması halinde, açılan dava Türk Eczacıları Birliğine ihbar edilir.