Anasayfa / Duyurular / SGK’ dan Önemli Hatırlatma!!!

SGK’ dan Önemli Hatırlatma!!!

• SGK ile Eczanelerimiz arasında yapılan Eczane Medikal Malzeme Temini Sözleşmesinin 4.2.13. Maddesi uyarınca;
    4.2.13. Eczaneler hastayı sağlık hizmeti sunucusuna veya hekime, aynı şekilde sağlık hizmeti sunucuları veya hekimler de hastayı belli eczaneye yönlendiremez. Eczane sahibi ve mesul müdürleri eczanelere hasta gönderilmesine yönelik olarak her ne şekilde olursa olsun, diğer sağlık hizmeti sunucuları ve üçüncü şahıslarla açık veya gizli işbirliği yapamaz, simsar ve benzeri yönlendirici personel bulunduramaz, reçete toplama ve yönlendirme yapamaz.
  • Herhangi bir Medikal malzeme kataloğu yada Medikal Ürün broşürüne Eczane kaşesi vurulmak sureti ile yapılan yönlendirmelerin sözleşme hükümlerine aykırı olduğu ve tespiti halinde yasal işlem uygulanacağını (Kurum Talebi ile) tekrar hatırlatır, mağduriyet yaşamamak için personellerinizi de bu konuda bilgilendirmenizi rica ederiz.