Anasayfa / Duyurular / Odamızdan / YURTDIŞI FATURA DÜZENİ

YURTDIŞI FATURA DÜZENİ

YURT DIŞI SİGORTALILARINA AİT REÇETELERİN FATURALANDIRILMASI VE TASNİFİ

ALMANYA SİGORTALILARI REÇETELERİ FATURA KESME DÜZENİ ( MEDULA ECZANE SİSTEMİNE GİRİLEREK PROVİZYON ALINIR)

Almanya reçetelerine ait fatura ve ekinde ki belgeler  diğer ülkelere ait faturalardan bağımsız olarak ayrı poşetlenecektir.

Fatura ve eklerinin tasnifi 2 grupta yapılacaktır. 1 Adet fazladan döküm özet bilgisi teslimat sırasında kayıt alınabilmesi için gerekmektedir lütfen yanınızda bulundurunuz.

1. GRUPTA
    1- Reçete,
    2- Reçeteye ait medula sisteminden alınan provizyon çıktısı,
    3- Varsa ilaç raporu.
    4- Odadan  onaylı FarmaInbox çıktısı
  2. GRUPTA
    1- Fatura(2 Nüsha)
    2- İcmal Listesi (Reçete Döküm Listesi) (2 Nüsha)

ALMANYA HARİCİ YURT DIŞI REÇETELERİ FATURALAMA DÜZENİ (MANUEL FATURA)

Her ülke için ayrı fatura düzenlenip, düzenlenen Fatura ve eklerinin tasnif işlemi 3 grupta yapılacak

1. GRUPTA :
    1- Reçetenin aslı
    2-Reçeteye ait provizyon çıktısı( Medula eczane sisteminden alınan deneme çıktısı ve eczane paket programından alınan reçete arkası çıktısı)
    3-Müstehaklık Belgesi (Sosyal Güvenlik Sözleşmesine Göre Sağlık Yardım Belgesi)
    4-Varsa ilaç raporu
    5- Odadan  onaylı FarmaInbox çıktısı
  1. GRUPTA : 1. grubun aynen fotokopisi
  1. GRUPTA :
    1- Fatura (3 Nüsha)
    2- İcmal Listesi (Reçete Döküm Listesi) (3 Nüsha)

** icmal listesinde ülke – rumuz – tc ve reçete alınış tarihininde belirtilmesi gerekmektedir.

• Grup içindeki sıralamalar yukarıdaki gibi olacak
  • Faturalar ülke bazında ayrı ayrı lastiklenecek
  • Bütün ülkelere ait fatura ve ekleri mümkünse aynı poşete konulacak
  • Poşetler odadan temin edilebilecek olan Egaş poşeti olacak
  • Poşetlerin içerisinde her grup, her fatura yada her ülke için ayrı poşetleme, sarma, koli bantıyla yapıştırma işlemleri KESİNLİKLE YAPILMAYACAK, aynı şekilde poşetlerin kapağı koli bantıyla kesinlikle YAPIŞTIRILMAYACAK.
  • Reçete eklerine yukarıda belirttiğimiz belgelerden başka kimlik fotokopisi ayrı bir reçete arkası çıktısı vs eklenmeyecek
  • Daha önce istenilen reçetelere ait icmal listesi bilgisinin bulunduğu CD HAZIRLANMAYACAK
  • Faturalar Teslim Tutanağı ile Kuruma gönderilecek(TESLİM TUTANAĞI İÇİN TIKLAYINIZ)
  • Her ülke sigortalılarının çalışan ve emeklilerine ayrı fatura kesilmesine gerek olmayıp, çalışan ve emekliye aynı fatura düzenlenebilir.