Anasayfa / Duyurular / Başkanın Mesajı

Sayın Meslektaşım

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık İşleri İl Müdürlüğü 10 Mart 2009 tarihinden itibaren ilimizde hizmet vermeye başladı.

İlimizin eczane, hastane, optik ve vatandaşın şahsi sağlık işleri, ortez ve protez ödemeleri ve incelemeleri yerinde ve hızlı bir şekilde yapılacak.

Şehrimize katma değer katacak olan bu kurum tüm hizmet alıcılarının zaman ve ekonomik kayıplarını azaltacak.

Eczanelerimiz Şubat faturalarını bu birime teslim ederek, inceleme de burada başlamış oldu.Odamız tarafından yeteri sayıda eleman da eczacılarımıza teslimde yardımcı oldu.Bundan sonraki süreçte eczanelerimizi günlere bölerek 4-5 gün içerisinde karmaşa yaratmadan yine eleman vererek reçete teslimini sağlayacağız.Ancak, çalışan elemanlar için bir miktar aylık katkı isteyebiliriz.

Nisan ayı içerisinde kurum eczacıları ve yetkili birimleri ile eczacılarımızın katılacağı bir bilgilendirme toplantısı yapmayı planlıyoruz.

Bu kurumun tahsisinde Sayın Valimiz ve İl Özel İdaresine teşekkür ederiz.Kurumun tadilat, tamirat, mefruşat, elektrik ve altyapısı Sayın Valimizin isteği üzerine odamızca organize edilmiş ve yaptırılmıştır.Masraflar tüm kamu, özel kurumlar ve odamızca ortaklaşa karşılanmıştır.

Meslektaşlarımızın bu konuda katkılarına teşekkür ederiz.Açılış organizasyonuna SGK kurum genel müdürü Sayın Sami TÜRKOĞLU ve SGK yönetim kurulu üyeleride katılmıştır.

Sivas’ta bir eczacı kooperatifi şubesi getirme planlarımız içerisinde yetkililerle ön görüşme yapılmış olup Nisan ayı içerisinde genel bir toplantıda detaylar sizlerle birlikte oluşturulacaktır.

Tüm ruhsatlı ilaçların eczane iskontolarını içeren bir kitapçığı yakında sizlere CD olarak sunacağız. Bu şekilde ilaçların fiyatları kamu iskontoları, firmaların vermiş olduğu özel iskontolar sizler tarafından bilinmiş olacak ve faturalarınızdan kontrol edebileceksiniz.

Bahar ayından başlamak üzere yaz boyunca meslektaşlarımızın kaynaşması ve sosyal etkinlik anlamında ayda bir gün olmak üzere şehrimizin yada diğer şehirlerin görülmesi, gezilmesi gereken ilginç yerlerine geziler düzenleyeceğiz. Yürüyüşler, piknikler, bisiklet turları, doğal gezintiler, satranç, tavla okey, bowling, futbol müsabakaları, sinema gösterileri, tiyatro eczacı ve eczane çalışanlarına ve çocuklarına yönelik müzik kursları düşünüyoruz. Bu etkinliklerimize ilimizde bir ecza deposunun sponsor olacaktır. Kendilerine şimdiden teşekkür ederiz. Katılmak istediğiniz etkinliklerden odamızı bilgilendiriniz.

İyi işler ve sağlık dileklerimle yönetim kurulu adına saygılar sunarım.

Ecz.uğur AKKUŞ

37.Bölge Sivas Eczacı Odası Başkanı